matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Modulo- element odwrotny
Adam:
Pomoże mi ktoś żeby onbliczyć element odwrotny w modulo 7
−
1 mod 120 ?
za pomocą rozszerzonego algorytmu Euklidesa
15 cze 19:02
Adam:
7
−1
mod 120
15 cze 19:02
b.:
120 = 17*7 + 1 7
−1
= −17 = 103 (mod 120) trochę kiepski przykład
15 cze 21:20