matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wielomiany
mi:
rozłóz wielomian na czynniki liniowe w(x)=2x
3
+x
2
−4x−2
15 cze 12:26
ICSP:
=x
2
(2x+1) − 2(2x+1) = (x−
√
2
)(x+
√
2
)(2x+1)
15 cze 12:27
Kaja:
W(x)=x
2
(2x+1)−2(2x+1)=(2x+1)(x
2
−2)=2(x+
1
2
)(x−
√
2
)(x+
√
2
)
15 cze 12:28