.
dagmara: | | x2+y2 | |
RÓWNANIE rózniczkowe :y'= |
| przy y(1)=0 .. proszę o pomoc, mi nie chce wyjsc |
| | xy | |
14 cze 20:36
dagmara: robiłam przez podstawienie z t=y/x , po wyliczeniu calki wychodzi mi t2/2=ln|x|+c ,a potem
jakies głupoty
14 cze 20:41
dagmara: chyba się nie doczekam
14 cze 22:21
Vizer:
Dobrze Ci wychodzi, co potem się dzieje, że głupoty wychodzą, mój wynik :
y = x√2lnx + C v y = −x√2lnx + C
15 cze 00:01
dagmara: ah hh,dobrze mi wyszło.prawie.po prostu w odp jest inaczej jakos zapisane,,ale juz
zauwazyłam.dzieki z a pomoc
15 cze 00:37