pomocy!
adaś: Rozwiąż układ równań.
| ⎧ | x+y=2 | |
| ⎜ | x+y+z=3 | |
| ⎨ | x+y+2z+u=1 |
|
| ⎩ | x+y+z+u =4 | |
14 cze 19:31
5-latek: do drugiego x+y=2 to
2+z=3 to z=1
do 3 −ciego
2+2*1+u=1to u= −3
do 4−tego za x+y+z=3 i u=−3 to
3−3 nie rownia sie 4
14 cze 19:51
adaś: dzięki za pomoc, ale mógłbyś to zrobić metodą Gaussa? te macierze itd. bo to co napisałeś
rozumiem i wiem że to będzie układ sprzeczny, ale podejrzewam że mój wykładowca nie przyjmie
takiej treści zadania.
14 cze 19:57
5-latek: Czy adas = szklanka ? jesli tak to jak poszla matura
14 cze 20:00
adaś: nie, nie, mylisz mnie z kimś

to jak z moją prośbą?
14 cze 20:00
5-latek: Jeszce do tego nie doszedlem wiec nie pomoge w tym ale napewno ktos pomoze .
14 cze 20:03