matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze o pomoc , bo nie wiem czy zrobiłam dobrze
bardzo proszę o pomoc:
360 to 160% liczby. Ile wynosi 99% tej liczby?
14 cze 18:00
Godzio:
360
9
360 = 160%x ⇒ x =
=
160%
4%
9
y = 90%x = 90 *
= ...
4
14 cze 18:05
Godzio:
Mała poprawka:
9
y = 99%x = 99 *
= ...
4
14 cze 18:05
Mila:
160
360=
*x
100
16
360=
*x
10
10
x=360*
16
x=225
99
*225= ? oblicz
100
14 cze 18:06