matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wielomiany
Kasia:
Rozwiąż nierówność (x+5) (x−3) (x+3) ≥ 0
14 cze 17:24
Mila:
(x+5) (x−3) (x+3) ≥ 0 miejsca zerowe; (x+5) (x−3) (x+3) =0 x+5=0 lub x−3=0 lub x+3=0 x=−5 lub x=3 lub x=−3 x∊<−5,−3>∪<3,
∞
)
14 cze 18:00