matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wielomiany
Kasia:
Dane są wielomiany w(x) = 2x
3
− 7x + 4, p(x) = x
3
− 8, v (x) = x
2
+ 2x +4. Wykonaj działania w(x) i p (x) * v(x)
14 cze 17:20
Janek191:
Napisz jeszcze raz polecenie , bo coś brakuje !
14 cze 18:09