matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
PRAWDOPODOBIENSTWO!!
malinaa18:
Błagam o pomoc
! rzucamy 3 razy monetą.Oblicz prawdopodobieństwo,że za 1 razem wyrzucimy orła lub wyrzucimy dokladnie 2 reszki
21 wrz 22:05
nalepek:
R−Reszka O−Orzeł Ω={OOO, OOR, ORO, ROO, ORR, RRO, ROR, RRR} |Ω|=8 A={OOO, OOR, ORO, ORR} |A|=4
A|
P(A)=
|Ω|
1
P(A)=
2
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−− B={ORR, RRO, ROR} |B|=3
|B
P(B)=
|Ω|
3
P(B)=
8
21 wrz 22:26
AROB:
To jest jedno zadanie, nie dwa. A= {OOO, OOR, ORO, ORR, RRO, ROR}
6
3
IAI = 6, P(A) =
=
8
4
21 wrz 23:09