Zrobione ale chyba zle
Nie jestem pewny: LOG
√2 8 − 1 = = 3 − 1 = −4

? koledze wyszło 5 nie wiem ocb
LOG{2} to jest log 1/2 tak?
14 cze 14:10
Nie jestem pewny: log√2 to jest log1/2 8 to jest −3 −1 = −4 ?
14 cze 14:11
Nie jestem pewny: Pomoze ktoś?
14 cze 14:16
Nie jestem pewny: ho hop
14 cze 14:17
Nie jestem pewny: Dobrze to jest rozwiązane
14 cze 14:18
wredulus_pospolitus:
log
√2 8
≠ log
1/2 8
14 cze 14:19
wredulus_pospolitus:
| | 1 | |
log√2 8 = log21/2 23 = |
| *3 log22 = 6 |
| | 1/2 | |
14 cze 14:21
Nie jestem pewny: cholera, rzeczywiscie, kolega ma racje

Jak rozwiązac ten przykład?
log
√2 8 to =

wiem, ze później będzie −1 i wynik
14 cze 14:22
Nie jestem pewny: Nie rozumiem tego przykładu, mogłby ktos wytłumaczyc to rozwiązanie podane przez wredulus
pospolitus?

czemu log a
2 1/2 skąd się wzieło to log a
2
14 cze 14:25
Nie jestem pewny: ale beznadziejny przykład... rozwiązanie jest ale nie rozumiem skąd się wzieło to log21/2 i
tego 1/1/2 tego nie ogarniam a *3 to potega 8 ? Niech mi ktos to wytłumaczy łopatologicznie
14 cze 14:29
wredulus_pospolitus:
√2 = 2
1/2
14 cze 14:30
wredulus_pospolitus:
wzór:
wzór:
log
a (b
c) = c* log
ab
14 cze 14:31
Nie jestem pewny: Aaaaaa... dzięki wielkie
14 cze 14:32