średnia harmonicza
tarnos: W pewnym domu akademickim studenci zajmują: 4 pokoje 1 osobowe, 8 pokoi 2 osobowych, 25 pokoi 3
osobowych, 20 pokoi 4 osobowych, 13 pokoi 5 osobowych, oraz 10 pokoi 6 osobowych. Korzystając
ze średniej harmonicznej oblicz średnią gęstość zaludnienia w pokojach domu akademickiego
14 cze 10:01
tarnos: 4 pok 1 os = 4 stud, 8 pok i 2 = 16 stud itd...
4 +16+75+80+65+60 = 300 studentów, dobrZe myśle ?
liczba wszystkich pokoi = 80
300:8 = 3,75 w przyb 4
14 cze 10:06
tarnos: może ktoś pomóc
29 cze 17:31
29 cze 19:33