kiedy h=2a ?
karo: kiedy h=2a ?
14 cze 08:51
5-latek: Nie mam czerwonego pojecia
A tak powaznie to o co chodzi ?
14 cze 10:15
ad:
Przecież, to jest oczywiste.
14 cze 10:49
Dziabong: Równie dobrze może być to:
Zapamiętaj.
14 cze 10:51
5-latek: ad co jest takie oczywiste ?
Przez h zazwyczaj oznacza sie wysokosc
przez a dlugosc boku (w trojkacie jest to dlugosc podstawy zazwyczaj a w trapezie dlugosc
dluzszej podstawy)
Prosze odpowiedziec na pytanie . Kiedy wysokosc h w trojkacie = 2a ?
Odp. Kiedy mamy takie zalozenie w zadaniu lub takie dane ze z wyliczen to wykdzie .
No chyba ze chodzi tu o wyznaczenie a ale tego karo nie napisal/a
14 cze 11:45