matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ułamek
asdf:
1+2x
Jak można pozbyć się x z górnej częśc tegoi ułamka
2+x
14 cze 08:38
tn:
1+2x
x+2
x−1
x+2−3
3
=
+
= 1 +
= 2 −
2+x
x+2
2+x
x+2
2+x
14 cze 09:26