matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ułamek
tintin:
1+2x
Jak można pozbyć się x z górnej częśc tegoi ułamka
?
2+x
14 cze 08:34
Kaja:
4+2x−3
2(2+x)−3
3
=
=2−
2+x
2+x
2+x
14 cze 11:45
5-latek:
Lub najzwyczajniej podzielic 2x+1:x+2 =2 −2x−4 ========== −3 i dostaniemy
3
2−
x+2
14 cze 16:36