matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
daniel:
oblicz) (sin 24 − cos 156)
2
− 2cos 66 * cos 24 = ( sin 24 + cos 24 )
2
− 2* cos(90−24) * cos24 = = 1 − 2*sin24*cos24 =
? dalej nie wiem jak to rozmkminic proszę o pomoc
13 cze 23:10
irena_1:
(sin24
0
−cos156
0
)
2
−2cos66
0
cos24
0
=(sin24
0
+cos24
0
)
2
−2sin24
0
cos24
0
= =sin
2
24
0
+2sin24
0
cos24
0
+cos
2
24
0
−2sin24
0
cos24
0
= =sin
2
24
0
+cos
2
24
0
=1
13 cze 23:13
ICSP:
(a+b)
2
≠ a
2
+ b
2
13 cze 23:14
daniel:
tyle lat nauki a ciągle durnowate błedy − dzięki za pomoc
13 cze 23:25