matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
silnia
Magda.:
pomocy, jak to obliczyć?
n+5
4
= (n+5)(n+4)
oraz
n
3
n
8
=
13 cze 21:27
krystek:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1014.html
Zastosować.
13 cze 21:28
Magda.:
niby tak ...
13 cze 21:35
krystek:
(n+5)!
=..
4!(n+5−4)!
13 cze 21:38
krystek:
n!
n!
2)
=
i licz dalej
3!(n−3)!
8!(n−8)!
13 cze 21:39