...
Eliza: jak obliczyc pole trójkąta jezeli nie mam podanej wysokośći ?
13 cze 20:51
bezendu: Podaj całą treść zadania ?
13 cze 20:52
Eliza: obliczyłam trzecie ramie trójkąta i musze teraz obbliczyc wysokość, żebym później mogła
obliczyc pole i obwód...ba ten trzeci czyli podstawa ma 412 a=4 b=7
13 cze 20:56
Eliza: a całe zadanie to: oblicz pole i obwód trójkąta którego 2 boki mają 4 i 7 cm a kąt rozwarty
miedzy nimi ma 60o
13 cze 20:58
Bogdan:
| | 1 | |
Pole trójkąta P = |
| bc*sinα |
| | 2 | |
13 cze 21:01
Eliza: czyli 7 ?
13 cze 21:03