dzial: wzajemne polozenie 2 okregów
Amadeusz: Znajdz zbiór wszystkich środków okręgów zewnętrznie stycznych do okręgu o równaniu x2 + y2 =
4 i jednocześnie stycznych do prostej y = −2
13 cze 19:37
JAPON1A: x2 + y2 = 4 + 4l y + 2 l + ( y + 2 )2
dla y < −2
...
dla y > −2
...
13 cze 19:46
Amadeusz: A skąd sie wzięło 4 + 4ly+2l + (y+2)
2 
13 cze 19:52
Amadeusz: pomoże ktoś ?
13 cze 19:58
Amadeusz: proszę
13 cze 20:13
use: zastanow sie nad odlegloscia srodkow tych okręgów od siebie, srodek okregu pierwszego musi byc
odlegly od srodka drugiego o odległość 2+r gdzie r jest promieniem szukanych okregow oraz od
prostej o r
13 cze 20:21
Amadeusz: znaczy znalazlem juz odp. na zadania.info , ale z tego co napisał JAPON1A tez sie wynik zgadza
i jest o wiele latwiej, wie ktos skad to sie wzięło ?
13 cze 20:25
JAPON1A: odleglosc srodka od prostej 2 razy liczysz
15 cze 12:47