Prosze o pomoc
Andrzej: dany jest okrąg x kwadrat plus y kwadrat równa się 16 wykaż że zbiór środków cięciw tego okręgu
których długość jest równa 4 tworzy okrąg o równaniu x kwadrat plus y kwadrat równa się 12
13 cze 19:32
Andrzej: ?
13 cze 19:37
Andrzej: Jest ktos wstanie mi pomoc
13 cze 21:34
Mila:

x
2+y
2=16
x
2+y
2=12
Jeżeli cięciwa AB okręgu o promieniu r=4 ma długość 4 ⇔
ΔAOB jest równoboczny
Zatem wszystkie środki S=(x,y) cięciw o długości 4, są odległe od punktu (0,0) o 2
√3j⇔
√(x−0)2+(y−0)2=2
√3 /
2⇔
x
2+y
2=12
cnw
13 cze 22:01
Andrzej: Dziekuje Milu zawsze mozna na ciebie liczyc
13 cze 22:14
Mila:
13 cze 22:23