matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Help
XXXXXXPOMOCYXXXXXXXXXX:
Ciąg arytmetyczny wyrażony jest wzorem:a
n
=
6n+1
3
. Różnica r tego ciągu wynosi A) 2 B)
2
5
C) 4 D)
4
5
13 cze 19:14
Mila:
licz a
1
, a
2
r=a
2
−a
1
13 cze 19:17
bezendu:
6n+7
a
n
+
1
=
3
6n+7−6n−1
r=
=2
3
13 cze 19:18