matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ułamki
roma :
2
3
−
=
x
2
−x
x
2
+x
13 cze 19:12
roma :
2(x
2
+x)
3(x
2
−x)
−
=
(x
2
−x)(x
2
+x)
(x
2
+x)(x
2
−X)
13 cze 19:19
roma :
2x
2
+2x
3x
2
−3x
−
=
x
4
−x
2
x
4
−x
2
13 cze 19:27
roma :
(2x
2
+2x)−(3x
2
−3x)
2x
2
+2x−3x
2
+3x
=
x
4
−x
2
x
4
−x
2
13 cze 19:30
roma :
2x
2
+2x−3x
2
+3x
−x
2
+5x
x(−x + 5 )
=
=
=
x
4
−x
2
x
4
−x
2
x(x
3
−x)
−x+5
x
3
−x
13 cze 19:35
5-latek:
na poczatek zalozenie ze x
2
−x≠0 i x
2
+x≠0
14 cze 00:54