sześcikoąt foremny
blama : czy sześciokąt foremny o boku 40 cm zmieści się w prostokącie o wymiarach 70 cm na 80 cm
21 wrz 21:04
Eta:
Witam

należy wyznaczyć pola:
| | a2√3 | |
Psześcokąta = 6* |
| .... dla a = 40 cm
|
| | 4 | |
i P
prostokąta = 70*80 cm
2
dokończ i podaj właściwą odpowiedź

Powodzenia , dasz już radę .
21 wrz 21:14
blama : dzieki
21 wrz 21:25
Eta:
21 wrz 21:31
Bogdan:
2h ≈ 69,28 < 70
21 wrz 22:51
Eta:
Dziękuję Bogdanie z poprawienie zadania ,
coś mi się dzisiaj w głowie "poplątało" , jak małemu Jasiowi
21 wrz 23:53