matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomoc
pit:
Proszę o pomoc w całce ∫X
3
cos(x
2
)dx
13 cze 17:31
Vizer:
Podstaw za t = x
2
13 cze 17:43
Mila:
[x
2
=t, 2xdx=dt]
1
∫x
2
*x*cos(x
2
) dx=
∫tcos(t) dt= przez części
2
13 cze 17:43