Czrnula: leń? no nie bardzo leń chyba jest w jakims celu to forum zadankowe? żeby pomagać?

wiec jeśli
ktos taki jak Ty nie chce pomóc to niech nie pisze swojej opini
5-latek: Use ma racje . Czarnula bez obrazy ale len i to jeszce patentowany.
Pomagac to nie znaczy dac gotowca. Nalezy jeszce to rozumiec . A ty chcesz gotowca ,nie pomocy
bo jesli oczekujesz pomocy to napisz czego nie rozumiesz i chociaz zacznij to rozwiazzywac .
Wierz mi jesli zaniedbasz rownania kwdratowe to dalej bedzie tylko udreka .
Dostalas bardzo cenna rade od use zebys przegladnela dziel funkcje kwadratowe po lewej stronie
. Radze CI zrob to i to jak najszybciej

1. Co to sa miejsca zerowe funkcji . sa to te argumenty (x
sy) dla ktorych wartosc funkcji =0
f(x)=1/3(x−3)
2−3 to jeli f(x)=0 to 1/3(x−3)
2−3=0 i wylicz miejsca zerowe .Poza tym jaka to
jest postac funkcji . i co mozemy z niej odczytac . Jest to postac kanoniczna i mozemy z niej
odczytac wspolczynnik a i wspolrzedne wierzcholka . Wspolczynnik a bedzie potrzebny do zadania
nr 2 a wspolrzedne wierzchokla zwlaszcza x
w=p do zadania nr 3
2. Jaka jest postac iloczynow (czynnikowa )funkcji kwadratowej −−−−do notatek i a juz masz
,miejsca zerowe masz wliczone wiec podstaw do wzoru i zalatwione .
3. Jak nie widzisz od razu w jakim przedziale ta funkcja maleje to narysuj jej wykres .
Miejsca zerowe masz wspolrzedne wierzcholka masz z postaci kanonicznej wiec nie ma problemu
Teraz odczytaj na osi OX w jakim przedziale ta funkcja maleje.
Pewnie ktos CI to zrobi ale przynajmniej sie zainteresuj tym .
https://matematykaszkolna.pl/strona/3413.html to co podpowiadal kolega
use .
Czy to wszystko co napisalem nie miesliscie na lekcji ? NIe mow tylko z enie bo nie uwierze .