matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznaczyć
Robert:
Wyznacyć transformatę Laplacea funkcji Z[sin(ωt)*e⋀(10t)]
13 cze 14:01
Trivial:
f(t) = sin(ωt)e
10t
F(s) = L[sin(ωt)e
10t
] = G(s−10)
ω
G(s) = L[sin(ωt)] =
s
2
+ω
2
ω
F(s) = G(s−10) =
(s−10)
2
+ω
2
13 cze 15:24