statystyka
jarek: dla 200 próbek betonu przeprowadzono badanie wytrzymalosci betonu na ściskanie i uzyskano
wyniki w kG/cm2 umieszczone w tabelce. Znaleźć przedzial ufnosci dla wartości przeciętnej
wytrzymalosci betonu na ściskanie przyjmujac poziom ufnosci 0,99
13 cze 12:18
jarek: wytrzymalosc 190−200 liczba próbek 10
200−210 26
210−220 56
220−230 64
230−240 30
240−250 14
13 cze 12:22
aniabb: u=2,57583 dla 99%
średnia = 221
odchylenie = 12,32882801
± 2,57583•12,32882801/14,14213562 = 2,245556533
przedział
(221−2,2456 ; 221+2,2456) = (218,7544 ; 223,2456)
13 cze 12:34
DSDSFGSD: DSfvERGVDVwfsdewfSDC
13 cze 13:36
rdftghj: ghjhgfdsfghπ≈
13 cze 14:58