matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zbadaj wypukłość
Anetka:
Zbadaj wypukłość
1
f(x) = e
2
x
+
3
(x
2
− x +
)
2
13 cze 02:14
AS:
Brak punktów ekstremalnych. Są dwa punkty przegięcia: (x1 = −1,f(x1)) , (x2 = 0,f(x2)) wypukła w (−
∞
,−1) U (0,
∞
) wklęsła w (−1,0)
13 cze 11:32