matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz ekstrema
Paweł:
Wyznacz ekstrema
x
f(x)=
1+x
4
13 cze 02:09
PW:
1(1+x
4
)−x(4x
3
)
1−3x
4
f'(x)=
=
(1+x
4
)
2
(1+x
4
)
2
f'(x)=0 ⇔ 1−3x
4
=0 Problem z rozwiązaniem tego równania?
13 cze 10:23