matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wylicz granice
Kasia :
Wylicz granice
x − arctgx
lim
x→0
x
3
13 cze 02:08
Nienor:
1
1−
1+x
2
x
2
x
2
+1
x
2
1
H=lim
=lim
=lim
*
=
3x
2
3x
2
1+x
2
3x
2
1
1
1
lim
=
=
3(x
2
+1)
3(0+1)
3
13 cze 12:25