matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zbadaj, czy istnieją pochodne
Alan:
Zbadaj, czy istnieją pochodne f
(
3
)
(0) dla f(x)=x
3
|x|
13 cze 02:03
PW:
f(x) to "sklejenie dwóch funkcji: f
1
(x)=−x
4
dla x<0 f
2
(x)=+x
4
dla x≥0 W czym problem?
13 cze 10:28