matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
okrąg opisany na trójkącie
Marta:
W trójkacie równoramiennym kąt miedzi ramionami ma 45 stopni, a podstawa ma długośc 4 m. Oblicz promień okregu opisanego naa tym trójkącie
12 cze 23:18
Eta:
Z twierdzenia sinusów:
4
= 2R
sin45
o
R= ... ... =2
√
2
[m]
12 cze 23:31