matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ułamki
Magda:
144
1−
169
Jak to obliczyć?
12 cze 22:31
jakubs:
169
144
25
−
=
169
169
169
12 cze 22:35
PW:
Normalnie po chamsku do wspólnego mianownika, albo finezyjnie
12
12
12
1
2
− (
)
2
=(1−
)(1+
)
13
13
13
12 cze 22:35
cap:
12 wrz 14:07
asdf:
albo tak:
13
12
(13−12)(13+12)
1*25
1
2
− (U{12}{13)
2
= (
)
2
− (
)
2
=
=
13
13
13
2
169
12 wrz 14:12