matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągi
wojtek:
Wykaż, że ciąg (√12 −1, (8√3 −7)/6, (2√3 −4)/3) jest ciągiem arytmetycznym.
12 cze 22:09
jakubs:
Z def ciagu arytmetycznego a
n+1
−a
n
=const a
2
−a
1
=const ; a
3
−a
2
=const
12 cze 22:32