Oblicz
Ona_18: Oblicz : 1 + √3 podzielić przez √3 − p[3} podzielić przez √3−1 i to wszystko do
kwadratu
21 wrz 20:08
Edek: | | 1+√3 | | √3 | |
[ |
| − |
| ]2 o to chodzi ? |
| | √3 | | √3−1 | |
21 wrz 20:14
Ona_18: Tak.., Przepraszam, że od razu tak nie napisałam ale ja się dopiero uczę tu korzystać z tych
przykładów, także proszę o zrozumienie.
21 wrz 20:16
Edek: | | 3+√3 | | √3+3 | | 3+√3 | |
[U}}{3−1}]2 {√3+3}{3} − |
| ]2 = [ |
| − |
| ]2 = |
| | 3−1 | | 3 | | 2 | |
| | 2√3+6−9+3√3 | | 5√3−3 | |
[ |
| ]2 = [ |
| ]2
|
| | 6 | | 6 | |
rozwiąż dalej
21 wrz 20:22