.
asdf: Witam
Szukam zbioru zadań z wektorów i płaszczyzn − liczenie pol, objetosci za pomoca wektorow,
sprawdzanie czy punkty leza w jednej plaszczyznie itd. Polecicie cos? na internecie tego nie
ma

a moze w jakiejs ksiazce jest..
12 cze 19:14
Mila: Jak kolokwium?
12 cze 19:16
Trivial: Hej
asdf. Jak tam leci?
12 cze 19:23
Vizer:
Cześć wszystkim.

Skoczylas chyba takie zadanka ma w swojej książce.
12 cze 19:28
asdf: Cześć wszystkim

dzieki, poszukam. Kolokwium zdane, ćwiczenia tak samo..zostało geometrie zaliczyc na egzaminie.
Ciężko jest z innymi przedmiotami..nie chodzi o oceny, tylko o ilosc materialo do ogarniecia
jeszcze do konca sesji − pod koniec dali nam takie tempo, ze ciezko to ogarnąć..
12 cze 21:55
asdf: o! znalazłem

Jurlewicz, Skoczylas − Algebra liniowa 1 przyklady i zadania
12 cze 21:58
Vizer: Dokładnie tak, świetna książka, z wieloma przykładami i obszernymi rozwiązaniami, są 2 tomy i
cała algebra ładnie opisana, jest też wersja do analizy
12 cze 22:00
asdf: nom, świetna jest

Zostało tylko się nauczyć − z tym tez nie byłoby problemu, najgorzej jest
to, ze nie ma czasu na nic
12 cze 22:03
asdf: Takie pytanie nie z matematyki − wiecie moze co to jets rezolucja w ukladach cyfrowych?
12 cze 22:16
Vizer:
Wydaje mi się, że możesz poszukać w temacie : zasada rezolucji w logice matematycznej. Bo
układy elektroniczne działają na zasadzie bramek logicznych, gdzie wykorzystujemy tą część
matematyki. Ale jakie układy ją wykorzystują to Ci nie powiem, bo nie mam pojęcia
12 cze 22:22
asdf: to chodzi o zamiane, np. ora na nory itd?
NOR = NAND * NAND
12 cze 22:25
Vizer:
Wiesz nie znam się za bardzo na tym, tylko przekazuję Ci to co udało mi sie kiedyś z wykładów
usłyszeć. Mogę Ci podać jak wygląda reguła rezolucji, choc pewnie znalazłeś sobie :
Żeby "mianownik" spełnialny to "licznik" musi być spełnialny. Coś takiego, ale jak to
wykorzystać w elektronice, I don't know
12 cze 22:37
asdf: nie za wiele mi to mówi, ale dzieki
12 cze 22:39