gramatyki
TrudnaSprawa: Automaty, gramatyki i języki formalne
Mógłby ktoś pomóc z tym zadaniem:
Podać gramatykę generującą język postaci:
L= {w ∊ {a,b}*, w=xx, x=anbnambm, n i m ≥ 0}
tzn. język L jest zbiorem dwóch sklejonych połówek (takich samych), każdej o postaci:
anbnambm
np: abab, abaabbabaabb
12 cze 18:52
TrudnaSprawa: Może mnie ktoś chociaż naprowadzi na rozwiązanie?
12 cze 20:08
TrudnaSprawa: umiem zrobić samo x:
S−>aSb | SS | ε
ale nie wiem jak zrobić w.
naprawdę przydałaby się jakaś pomoc.
12 cze 20:58