Maly problem
Piotr: Mam wykres funkcji wykladniczej:
f(x)= −3x+4
X jest w wartosci bezwglednej (nie wiedzialem jak to zapisać)
I teraz chce ten wykres narysować więc tak:
g(x)=3x , teraz robię WbOX czyli: 3x
Potem symetrie wzgledem osi OX czyli: −3x
Nastepnie translacja o wektor [0,4]
i wychodzi, ze −3x+4
12 cze 18:52
Piotr: Dobrze to jest? x jest w wartosci bezwglednej od WbOX
12 cze 18:54
ICSP: f(x) = −3|x| + 4
1o Rysujesz y = 3x
2o Rysujesz 3|x|
3o Rysujesz − 3|x|
4o Rysujesz f(x)
12 cze 19:14
Piotr: Okej, dzięki

. wiedzialem ze cos jest zle bo przeciez nie moze być −3
x (x bez WB)
12 cze 19:15
Mila:

y=−3
|x|+4
12 cze 19:22