nierówność wymierna
jojo:
Nie wiem co/ i jak / zrobić z tą potęgą trzecią...
12 cze 15:43
Mila:

x≠−1
| 1−x2−2x−1 | |
| >0 możemy zbadać znak iloczynu |
| (x+1)3 | |
(−x)(x+2)*(x+1)
3>0 /*(−1)⇔
x(x+2)(x+1)
3<0
miejsca zerowe:
x=0, x=−2, x=−1 potrójny
x∊(−
∞,−2)U(−1,0)
12 cze 16:04
jojo: Dziękuję Mila .Jestem dużo starszy niż chyba większość z was /po 40/ ,jestem inwalidą i zajmuję
się matmą dla przyjemności / chyba dlatego że jestem anty−talent /.
Dziękuję − na razie
12 cze 16:10
Mila: Powodzenia w tej miłej rozrywce.
12 cze 16:17