pomocy
Bettinka: liczbę 10 przedstaw w postaci sumy dwóch liczb, tak aby suma ich kwadratów była jak
najmniejsza. Podaj te liczby.
21 wrz 19:31
Edek: I liczba : a
II liczba : 10−a
a
2+(10−a)
2=a
2+100−20a+a
2=2a
2−20a+100
szukane liczby to 5 i 5
21 wrz 20:18
Bettinka: oh dziekuję

***
21 wrz 20:59
bati: przedstaw liczbe 10 jako sumę dwóch liczb
29 wrz 10:14
bati:
29 wrz 10:15
5-latek: 1+9=10
2+8=10
3,6+6,4=10 itd
29 wrz 10:19
bati: ma być 10 przykładów
29 wrz 10:28
Piotr 10: Więc ''ruszaj''
29 wrz 10:29
5-latek: no to 3+7=10
4+6=10
a dalej to sobie wymyslaj
29 wrz 10:29