11 cze 21:39
Dziabong: C. −4
Punkty, w których przecinają się funkcje to −2 i 2 więc iloczyn ich to −4. Możesz sobie to
jeszcze sprawdzić podstawiając −2, a potem 2 do podanego równania i na pewno wyjdzie L=P
11 cze 22:03
Deska: ne rozume dlaczego tak :<
11 cze 22:06
Dziabong: Jak nie potrafisz z wykresu to możesz to zrobić algebraicznie
6−|x| = x2
x2 +|x| − 6 = 0
Rozważamy 2 przedziały
1. (−∞, 0)
2.<0,+∞)
1.
x2 −x − 6 =0
x1 = 3 , x2 = −2
Jak widać liczba 3 nie może być ponieważ nie zawiera się w przedziale (−∞, 0) zatem tylko −2.
2.
x2+x−6=0
x1= −3, x2 = 2
Podobna sytuacja, −3 nie może byc bo nie zawiera się w przedziale <0, +∞), czyli tylko 2.
Mamy dwa rozwiązania 2 i −2, iloczyn ich to −4.
Inaczej tego nie umiem wytłumaczyć, sorry.
11 cze 22:11
Mila:

Wykresy przecinają się w punktach:
(−2,4), (2,4)
rozwiązaniem równania :
6−|x|=x
2
są liczby
x
1=−2 , x
2=2
(−2)*2=−4
11 cze 23:16