pomocyyy!!!
kalla: zapisz w najprostszej postaci :
−a
8
a)
6*(−a)
4
11 cze 20:42
kalla: przepraszam błąd to powinno wyglądac tak :
−a8 : (−a)6*(−a)4
11 cze 20:43
...:
... no właśnie ... przy okazji utrwalisz kolejność działań −
11 cze 20:47
Bartek: ja bym to wszystko spierwiastkować ,...
11 cze 20:49
...:
... zauważ, że jeśli wykonasz jako pierwsze dzielenie ... to:
−a
8−6*a
4=−a
2+4=−a
6
ale gdyby ktoś chciał na opak ... pierwsze mnożenie ...to:
−a
8:a
6+4=−a
8−10
... więc jak jest naprawdę

? −
11 cze 20:55