witajcie kochani
wiolcia: pomóżcie rozwiązać taki układ rownań
{2x−8=y+4
{x−y=10
11 cze 19:10
Lola pomocy :(:(: odejmij to stronami
11 cze 19:12
11 cze 19:12
Lola pomocy :(:(: 2x−8−y−4=0
x−y=10
11 cze 19:12
Lola pomocy :(:(: tez tak sadze xd
11 cze 19:13
ICSP: 2x − y = 12 ⇒ x + (x−y) = 12 ⇒ x + 10 = 12 ⇒ x = 2 ⇒ y = −8
x = 2
y = −8
11 cze 19:13
wiolcia: to chyba nie moze byc tak bo 2−8=−6 a nie 10
11 cze 19:19
Perpetuo: najłatwiej zrobić to tak :
x=10+y
i wtedy podstawiasz x do drugiego równania. wychodzi Ci y, które podstawiasz do równania z x i
masz odpowiedź
11 cze 19:49
ICSP: x − y = 10 dla x =2 oraz y = −8
2 − (−8) = 10
2 + 8 = 10
10 = 10
11 cze 19:51