matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodna
elektron:
jak policzyć pochodną z takiego logarytmu:
y
ln
x
11 cze 17:30
Mila:
y
f(x)=ln
x
x
−y
f
x
=
*
[ y traktujesz jak stałą]
y
x
2
1
f
x
=−
x
x
1
f
y
=
*
[ x traktujesz jak stałą]
y
x
1
f
y
=
y
11 cze 17:45
elektron:
dzięki, teraz juz sobie przypomniałem
11 cze 17:54
Mila:
11 cze 18:16