matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wykonaj działania. Wynik podaj w najprostszej postaci:
ktos..:
a)
3
2
1
(2
−3
):1
=
4
3
2
b)
1
5
1
1
−3
:(3
−2
): (−2
)=
4
8
6
2
C)
2
3
1
1
* (−1
)−2
:(−1
)=
7
4
3
6
D)
1
3
3
7
2
+(1
−3
)*(−
)=
3
7
5
19
11 cze 17:14
taki:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1337.html
11 cze 17:17