matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
bryły
Patryk:
Pomóżcie proszę. Oblicz d
2
z/ dxdy jeżeli z= {x
3
+
√
xy
)
2
i jeszcze jedno zadanko. Oblicz całkę podwójną xdxdy gdzie D jest obszarem ograniczonym liniami y=x, x=0, x+y=2, i dodatkowo opisać ten obszar w układzie biegunowym..
11 cze 16:46