matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
doprowadź do najprostrzej postaci.
ola:
5x−(2−3x)
2
−2(x−1)(1+x)
11 cze 15:54
6-latek:
wzorki skr mnożenia się kłaniają
11 cze 18:00
Mr. Mariusz:
5x−(4−12x+9x
2
)−2(x+x
2
−1−x)=5x−4+12x−9x
2
−2x−2x
2
+2+2x=17x−2−11x
2
=−11x
2
+17x−2
11 cze 18:10