trygonometria
trudna matma: Stosunek długości ramienia trójkąta równoramiennego do jego obwodu wynosi 0,3. Pole trójkąta
jest równe 8√5. Oblicz długości boków tego trójkąta.
11 cze 15:43
trudna matma: prosze o pomoc
11 cze 15:53
Bogdan:

h
2 = 9a
2 − 4a
2 ⇒ h = a
√5
11 cze 16:17
Mila:
b=0,3*(a+2b)
b=0,3a+0,6b
| | 1 | | 9 | | 1 | |
h2=b2−( |
| a)2⇔h2= |
| a2− |
| a2 |
| | 2 | | 16 | | 4 | |
dokończ
11 cze 16:23
trudna matma: Dzięki serdeczne Mila i Bogdan
11 cze 16:24
Mila:
11 cze 16:28
Gabi:
9 kwi 20:20