Dzieci bawiąc się na piasku wyrysowały trójkąt
Jacek L.: Dzieci bawiąc się na piasku wyrysowały trójkąt o P=150j2 i Ob=100j2 a następnie opisały w nim
okrąg. Oblicz promień okręgu wpisanego w trójkąt.
11 cze 11:57
Jacek L.:

Pole trójkąta 150j
2
Obwód trójkąta 100j
2
11 cze 12:02
patrix: cześć Jacek też mam z tym zadaniem problem pomoże ktoś?
11 cze 13:32
Eta:
Obwód mierzymy w [j] a nie j
2
P=r
w*p
to:
| | P | |
rw= |
| , gdzie P−−pole trójkąta , p−−− połowa obwodu |
| | p | |
i po ptokach

.
11 cze 13:39
patrix: dzięki eta ale ty mądry jesteś

wszystko wiesz
11 cze 13:56
Jacek L.: Dzięki
11 cze 13:58
Eta:
Jestem kobi
Etą
11 cze 13:58