Sprawdź czy podana równość jest tożsamością
Antonka: Sprawdź czy podana równość jest tożsamością :
cos2α + tg2α cos2α = 1
10 cze 21:21
Eta:
Jest
10 cze 21:22
Antonka: To wiem, tylko jak to udowodnić ?
10 cze 21:22
Eta:

sin
2x+cos
2x=1
10 cze 21:26
Eta:

sin
2x+cos
2x=1
10 cze 21:26
5-latek : | | sin2α | |
Mala podpowiedz tg2α= |
| i to juz powinno wystarczyc |
| | cos2α | |
10 cze 21:26
Mila:
Witam duet: Eta−5−latek
10 cze 21:27
5-latek : Jak pisalem nie bylo Twoich wpisow
Eta a pisze wolno
10 cze 21:28
5-latek : Jak pisalem nie bylo Twoich wpisow
Eta a pisze wolno
10 cze 21:28
Eta:
Witaj
Mila 
( hehe chyba........ naście *5 −−latek
10 cze 21:30
Antonka: Ooo, dziękuję serdecznie ! Zapomniałam kompletnie o wzorze z tgα, kurcze ale olśnienie,
dziękuję serdeczenie jeszcze raz
10 cze 21:31
Eta:
Na zdrowie i pamięć ...
10 cze 21:32