funkcja homograficzna
Balajla: Przekształć z postaci kanonicznej na postać f(x)=ax+bcx+d
y= − 2x+1 −5
10 cze 21:12
Eta:
założenie x≠ −1
| | −2 | | −5(x+1) | | −2−5x−5 | |
y= |
| + |
| = |
| = ..... |
| | x+1 | | x+1 | | x+1 | |
10 cze 21:17
Balajla: ja dochodzę do postaci −5x−3x+1
ale kompletnie nie wiem, czy dobrze się do tego zabieran.
10 cze 21:19
Balajla: ja dochodzę do postaci −5x−3x+1
ale kompletnie nie wiem, czy dobrze się do tego zabieran.
10 cze 21:19
5-latek : −2−5=−7 a nie −3

>
10 cze 21:33