matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
calka
:)):
całka nieoznaczona:
x
3
+ 2
x
3
− x
10 cze 21:03
Vizer:
Na ułamki proste próbowałeś?
10 cze 21:04
Mila:
x
3
+2
x
3
−x+x+2
x+2
=
=1+
x
3
−x
x
3
−x
x(x−1)(x+1)
x
3
+2
x+2
∫
dx=∫dx+∫
dx druga całka − ułamki proste
x
3
−x
x(x−1)(x+1)
10 cze 21:11